Groeples Krav Maga

Onze groep staat open voor iedereen vrouwen en mannen boven de 16 met een redelijke conditie en de juiste instelling. Met een flinke opwarming aan de basis leren we de-escaleren, afweren, ontwapenen en vooral juist reageren onder stress.

Dit is Krav Maga zonder compromissen, enkel voor doorzetters. Handdoek en litertje water zijn je belangrijkste toebehoren bij een uurtje hard labeur afgewisseld met scenario-trainingen, theorie en fun.

Hier leer je jezelf te verdedigen, omgaan met stress en bouw je aan je core strenght en zelfvertrouwen.

Je voelt vooruitgang na 5 trainingen en kent de meeste technieken al na 20 trainingen. Na 60 keer trainen heeft Krav Maga nog weinig geheimen en begin je aan de belangrijkste fase: onderhoud en conditionering.

Je kan ten allen tijde instromen (na gratis proeflessen of initiatieles).

Lesopbouw

De lessen beginnen met een cardiovasculaire stimulatie en licht opwarming gevolgd door een stretching / opwarming. Deze stretching / opwarming zou gemakkelijk door iedereen, zelfs mensen met een mindere conditie te volgen moeten zijn. Daarna volgt een techniekuitleg. Alle deelnemers voeren de techniek uit zoals voorgedaan. Als iedereen de techniek naar behoren uit kan voeren voegen we er afwerkingselementen aan toe tot we aan een volledige combinatie komen. De beginners oefenen die combinatie en geselecteerde gevorderden kunnen een eigen afwerking samenstellen.

Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de technieken kan het zijn dat we dit proces herhalen, we doen dan bijvoorbeeld 2 gemakkelijke technieken op één les / training.

Na een korte rustpauze van 2 minuten is het tijd voor een stress- of scenario oefening waarin we de net geleerde techniek(en) kunnen toepassen.

Ongeveer een half uur voor het einde vliegen we erin met een combinatie van pressure tests en combat fitness.

Tijdens de les / training is er permanent begeleiding. Iedereen krijgt aandacht en fouten worden meteen bijgestuurd.

Door deze lesopbouw krijgen ook mensen met een slechte fysieke conditie de ook kans de technieken te leren. Krav Maga moet voor iedereen toegankelijk zijn.