Kid’s Krav Maga

European Krav Maga Academy Nederland biedt ook lessen voor kinderen. Deze lessen hebben een educatief component en leren de kinderen hoe ze met geweld moeten omgaan. Tijdens de verschillende spelletjes, leren de deelnemers communicatieve vaardigheden, zelfcontrole, coördinatie en anderen mensen te respecteren.

In het opleidingstraject leert uw kind op de opeenvolgende niveaus van het Krav Maga systeem zichzelf te kunnen verdedigen. Kid’s Krav Maga is innovatief, doordacht en op maat ontworpen, zodat elke leerling zijn/haar eigen vordering kan volgen. De lessen zijn dynamisch gestructureerd, leuk, en uitdagend. De instructeurs passen elke les aan de vaardigheden en de gevoeligheid van de groep en de individuele leerlingen. Kinderen zijn anders en dat is de reden waarom we een programma op kinder maat hebben ontworpen. Onze instructeurs doen hun best om uw kind thuis te laten voelen en eigenschappen te leren die een belangrijke toepassing zijn in hun verder leven. Eigenschappen die we leren zijn persoonlijke effectiviteit en discipline; Bij de lessen is de lichamelijke ontwikkeling heel natuurlijk gepaard met geestelijke verrijking – de basis ingrediënten van een succesvol en sociaal volwassen persoon.

Krav Maga (zelfverdediging) voor kinderen hanteert niveau bepalingen als een uniek systeem van tussentijdse voortgang controles dat er voor zorgt dat de leerlingen gemotiveerd blijven en houdt hen op hun zoektocht naar het bereiken van de volgende niveau/band. Weerbaarheid is een moderne, praktische wijze van zelfverdediging die inspeelt op de agressie van onze tijdperk. De technieken zijn effectief, eenvoudig, en gemakkelijk te leren. Kinderen kunnen ze eenvoudig in extreme stresssituaties toepassen, ongeacht hun lichamelijke conditie, kracht of leeftijd.

Weerbaarheid is een moderne, praktische wijze van zelfverdediging die inspeelt op de agressie van onze tijdperk. De technieken zijn effectief, eenvoudig, en gemakkelijk te leren. Kinderen kunnen ze eenvoudig in extreme stresssituaties toepassen, ongeacht hun lichamelijke conditie, kracht of leeftijd.

Waarom een cursus weerbaarheid en zelfverdediging?

Leer om voor jezelf op te komen, mentaal en fysiek;
Zelfbewuster overkomen en meer zelfvertrouwen opbouwen;
Veiliger voelen – op straat, op je werk, school en thuis.

Aan de orde komen:

Omgaan met verschillende houdingen en verplaatsingen;
Elleboogstoot en hoe geef ik een gerichte knietrap;
Beetpakkingen om het lichaam;
Gebruik makend van de spullen die je bij je hebt en draagt;
Beetpakkingen bij arm, pols;
Verwurgingen en hoofdverwurgingen.
Sexuele intimidatie en huiselijk geweld komen aan de orde.

De lessen zijn gebaseerd op feitelijke situaties.Er komen verbale en fysieke technieken aan bod.

Ons programma voor kinderen is gesplitst in drie leeftijdsgroepen:

Leerlingen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar (FUNdamentals)

Leerlingen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar (Kid’s Krav Maga)

Leerlingen in de leeftijd van 13 tot 17 jaar (Juniors Krav Maga)

Leerlingen vanaf 18 jaar zijn welkom bij de reguliere Krav Maga lessen. ** De lessen van Krav Maga voor kinderen worden gegeven op afspraak met minimale deelname van 6 personen.