Vrouwen

Elk jaar worden letterlijk honderden vrouwen op straat aangevallen of nog erger huiselijk geweld is vandaag de dag ook steeds meer een feit. Sommigen worden beroofd, sommigen in elkaar geslagen, sommigen verkracht en sommigen zelfs vermoord. Bijna al deze vrouwen hebben één ding gemeen: ze weten niet hoe ze zichzelf moeten verdedigen. Als ze iets van zelfverdediging hadden afgeweten, zouden de meeste van deze vrouwen niet hulpeloos zijn geweest toen ze aangevallen werden. Dan zouden ze misschien niet verkracht zijn, of vermoord.

In de meeste gevallen zal je aanvaller een man zijn. De kans dat er meer dan één belager is is zeker ook niet ondenkbaar. Over het algemeen zijn mannen groter, zwaarder en sterker dan vrouwen. Wanneer je in een gevecht verzeild raakt dan is de kans dat je het dan gaat verliezen vrij groot. Het is natuurlijk niet altijd mogelijk maar de eerste prioriteit moet zijn om zonder teveel ellende weg te komen uit deze situatie.

Wanneer je de mogelijkheid hebt weg te lopen of te belager op afstand te houden met woorden of door te gillen dan maakt je hier direct gebruik van. Let er wel op dat je de aanvaller nooit uit het oog verliest. Draai je rug nooit naar de tegenstander. Zelfs niet als je de kans krijgt om weg te lopen. Als je de tegenstander niet meer ziet omdat hij achter je loopt kan hij doen wat hij wil.

De vrouwen Krav Maga lessen staan op zich en behandelen elke week een thema. De lessen zijn niet bijzonder intensief, je traint wel telkens een aantal basisbewegingen (stoten, kniestoten, trappen).

Omdat de lessen telkens een specifiek thema behandelen hoef je niet perse altijd aanwezig te zijn.

We laten geen toeschouwers toe en mannen worden uiteraard uitgesloten van deelname.

Thema’s

– Anti Rape

Wat te doen bij een poging tot verkrachting? Wat als de aanvaller je bedreigt met een wapen? Vluchten of vechten? Kan je het wel halen tegen een man? En wat na de aanval?

– Anti ontvoering

Hoe kan je vermijden dat iemand je in zijn auto sleurt? Wat doe je als je merkt dat je ergens wakker wordt waar je eigenlijk niet wil zijn?

– Home security

Waar moet je op letten als je thuiskomt? Wat doe je als je denkt dat er een insluiper is? Wat doe je als het alarmsysteem afgaat? Heb je een plan?

– Kids Bodyguard

Wat leer je je kinderen op het gebied van veiligheid? Wat doe je met je kind in een gevaarlijke situatie op straat?